x 

Количката е празна

Поправката на ските или борда при голям сняг е наложителна дори само след 6-7 дни активно каране.   Предлагаме   24.90лв за полагане на ВАКСА +заточване на кантове експресно работно време   Черни Връх 65 0887 582100 Нотев

Износването на пластмасовото покритие по долната част на ските зависи от терена, по който се кара. Когато има камъни и оголени места по пистите, се нанасят най-големите повреди на ските, разказва Тони ски-центровката, който поправя от години ски и сноуборди. При повреда на ските освен точене на кантовете е необходимо и заливане с ремонтна пластмаса.    Сервиз във дома

 

При каране в едни и същи условия необходимостта от заточване е по-малка за по-качествени ски, обяснява Тонката. По-скъпите ски са по-здрави и имат по-добра стомана на кантовете. Над 700 лв. са по-добрите състезателни ски за професионалисти. 120-150 лв. са непретенциозни ски, с които могат да се учат начинаещи скиори. Нови добри ски за по-напреднали скиори могат да се купят на цена 400-500 лв. Някои магазини правят промоции и предлагат и автоматите в тази цена.

Ски бордКогато се избират ски, е важно да се гледа марката, обяснява майсторът. Така е, защото, ако вече си карал определена марка и искаш да си запазиш стила на каране, е добре да купиш отново същата. Всички големи фирми правят голяма гама от ски - детски, ски за начинаещи, състезателни. Това обаче прави цените по-високи. Затова винаги, когато избирате ски, трябва да сте сигурни как точно искате да карате, за да изберете правилния тип. Разликите понякога са доста големи в ценово отношение за един и същ тип ски, но от различни марки.

За развлечение или за спорт

Ако не карате активно, а само за развлечение, специалистите препоръчват да не прибързвате с покупката на скъпи ски и твърди обувки. По-добре е да се използват обувки с по-малка твърдост и ските да са среден клас, не много скъпи. Българинът обаче се вманиачава и си купува скъпи неща, казва майстор Тони. По-твърдите ски и обувки са за хора с повече опит на пистите. Слаломните ски са малко по-твърди и с по-здрави кантове в сравнение с останалите, особено ако са в категорията на състезателните ски. Цената им, разбира се, е доста по-висока. Най-добрите състезателни ски са в общи ценови граници – над600 - 700 лв.

Настройка на автоматите

Най-важното е човек да не кара безразсъдно и да спазва правилата по пистите. Много често хората си сменят ските или купуват на старо, поглеждат, че обувката става, затварят я в автомата и тръгват да карат. Това обаче не е достатъчно, защото, за да се настрои добре автоматът, са важни няколко неща като килограмите на човек, начина на каране, това дали е мъж, жена или дете, номер на обувката. Задължително е при всяка смяна на обувка да се мине през сервиз, за да се регулират автоматите спрямо обувката. Големи грешки се правят особено при децата. Те взимат на заем ски, качват се да карат, а те са настроени за повече килограми, обувката е прекалено стегната и при падане може да се счупи крак.

Ваксата също е важна и не трябва да се забравя. Тя може да се сложи вкъщи или в сервиз. Ваксата предпазва ските от надиране на пластмасата, но по-важното е, че ската става по-бърза и се кара по-лесно. В работилницата на Черни Връх 65 преди Витоша при всеки ремонт ваксата е безплатна от 10 април до 1 декември.

Колко е хубаво да се наслаждаваш на поредния хубав слънчев ден през 3ски сезона...   

 Разполагаме със различни шаблони за монтаж на за следните модели ски Автомати.

 DynaDuke binding plates  , DynaLook binding plates, SollyFit binding plates, Touring Bindings, Dynafit (all models except demo and radical), G3 Onyx, Dynafit Radical, Plum (all models), Fritschi Pro and Eagle, Fritschi freeride, Marker Duke EPF, Marker Duke, Baron, F10, F12, Salomon Guardian, Atomic Tracker, Tyrolia Adrenalin, Alpine Bindings, Salomon (all models), Look Pivot (P), Rossignol FKS, FKX (turntable heel), Look Pivot axial (PX), Look Pivot axial II, Look PX racing, Marker Jester, Griffon, Tyrolia

 

Ски борд сервиз

 

 

КАК САМИ ДА СИ СЕРВИЗИРАМЕ СКИТЕ

 

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com