x 

Количката е празна
закупуване на първи мотопед или скутер

Когато решите да си купите първият мотопед или скутер трябва да помислите за няколко неща:

    • За какво ще използвате мотопеда? - за да карате до училище, работа или село...
    • Колко често смятате да го използвате? - всеки ден, един път седмично...
    • Колко сте готови да платите? - 1 300 лв или 13 000 лв...

Първото най-важно нещо е да изкарате книжка за скутери и мотопеди - категория М ние ще бъдем полезни.

Макар, че се твърди, че някои модели под 49 cc може да се карат и без книжка, ние не ви го препоръчваме. Все пак на курсовете за мотор, ще придобиете някакви умения, макар и минимални. Както се казва с един курс шофьор не се става, но без него - съвсем. В България има много фирми, които предлагат курсове за мотор. Просто проучете пазара във Вашият регион. След като изкарате книжка, ако имате възможност потърсете сервиз за скутери или някой опитен колега моторист и ги помолете да ви обяснят основните правила за поддържане и грижа за Вашият нов мотопед. Това ще е мъдро решение, което ще държи Вашият скутер далеч от проблемите, за по-дълго време.

Закон за движение по пътищата

На второ място - запознайте се с Правилата за движение по пътищата /затова също е полезен шофьорският курс/ и по-специално с правата и задълженията на мотопедистите. Огледайте района в който смятате да карате вашият мотопед - дали е подходящ, в какво състояние са пътищата и колко е натоварен трафика. Както знаете в България мотопедите до, и 50 кубика не могат да минават по магистрали. В повечето страни на Евопейският съюз за мотор се смята возило над 50 cc, за разлика от Канзас, например, където всичко до 130 cc се води мотопед. В България не сме чули да има специални улици забранени за мотопеди /освен магистралите/, но има страни като Грузия, в които не можете да карате мотопед навсякъде. Има и страни в които има минимална скорост за движение, която в някои случаи е по-висока от тази на вашият мотопед.

У нас няма ограничение за минимална скорост /има препоръчително спазване на дистанция, ако се движите по-бавно, каране в колона и т.н./. Но има нещо по-лошо - Идиоти на пътя. Ако решите да спазвате закона за движение по пътищата и знаците, би трябвало да карате с 50-60 km/h в населени места. Пригответе се обаче, въпросните Идиоти, да ви свиркат, да ви изпреварват от ляво и дясно на една боя разстояние и ако недай си Боже, ви блъснат - да слезнат от колата и да започнат да се разправят, че сте виновни. И понеже има неписано правило, че мотористите винаги са виновни, много е вероятно полицаите да глобят вас /още като видят мотопеда/ - нищо, че сте карали по правилата.

Ако вече имате категория М и познавате правилата за движение по пътищата вече е време да решите какъв мотопед, скутер искате.

кой скутер да избераНов или употребяван мотопед?

- ако разбирате повече от ремонт на мотопеди, още не се чувствате уверени в себе си или нямате достатъчно средства в момента - можете да се насочите към употребявани скутери.

- ако не разбирате от ремонт на скутери, имате достаъчно средства, искате да сте единственият човек карал вашият скутер, искате да сте сигурни в мотопеда, който ще карате - вземете си нов. Още повече, че можете да го вземете и на изплащане - плащате 1/6 или 1/12 от скутера, а го карате веднага.

Коя марка или модел скутер да избера?

Стигнахме до моделите и марките скутери. Тук оставяме на вас да си проучите пазара и предлагането на скутери и мотопеди в България. Много от марките имат форуми. Попитайте вашите приятели мотористи. Попитайте в близкият сервиз за скутери. Не питайте само за предимствата, питайте и за недостатъците.

Бъдете сигурни, че когато видите вашият скутер, ще го познаете веднага - любов от пръв поглед. :)

Какво Ви предлагаме ние?

Ние от фирма Scoot можем да ви предложим, качествени китайски мотопеди и скутери. Освен това ще получите гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване. Не на последно място, ше станете част от една приятелска и забавна общност.

Някои колеги са против китайските скутери, но според нас всичко зависи от шофьора и подръжката. Решете за себе си!

Без значение коя марка ще изберете, ние ви препоръчваме да се насочите към мотопед или скутер, който разполага с 12" джанти, добро окачване и може да вдига скорост от 70-80 km/h бързо и лесно. Това е важно не само за вашия комфорт и удоволствие, но също така и за БЕЗОПАСНОСТ!

Не на последно място е цената.

Това е и един от факторите, който насочва много хора към мотопед или скутер, а не към голям мотор.

Европейските марки скутери варират между 3 500 лв и 6 000 лв, за нов.

В годините, ние от Scoot намерихме златната среда между качество и цена за нов скутер. Цените на нашите скутери варират от 1 300 лв до 1 600 лв, а моторите /над 50 cc/ започват от 1 900 лв. Разгледайте нашият онлайн магазин за скутери или се свържете с нас, ако имате повече въпроси.

И това не е всичко.

Можете да кандидатствате онлайн за скутер или мотор на лизинг - още сега.  

Така до дни ще карате своя първи мотопед, скутер или мотор и ще се забавлявате, защо не с вашата приятлка или приятел!

Карай твоя скутер още днес - с приятел

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com