x 

Количката е празна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
пазете се от отворени врати

Отворени врати - но за къде!?

Здравейте колеги шофьори.

Нарочно не пиша колеги мотористи защото на пътя никой не застрахoван от злополуки - дори и да си е платил гражданската отговорност.

Едно от най-опасните препятствия на пътя са отворените врати. Особено за мотористите и велосипедистите.

Тези отворени врати не ви подканват към нищо добро и интересно.

 

dooring внимавайте за отворени врати на пътя

Обикновено се отварят в последния момент, точно когато минавате покрай тях. И ако не дай Боже влезете през тези "отворени врати" в повечето случаи те се оказват портал към отвъдното.

пазете се от отворени вратиЗа тези които карат кола и мислят, че са защитени от такива ситуации - Пак помислете!

Ами човекът който се вози до вас на предната седалка - той дали е защитен!? В 90% от катастрофите човекът на предната дясна седалка е пострадал повече от шофьора.

Но не вратите са виновниците за трагедиите по пътищата. Виновни са онези псевдо шофьори, които си мислят, че пътя е техен. Които смятат, че целият свят им е задължен и трябва да се съобразява с тях.

За мен те са просто едни комплексари, които избиват комплексите си на пътя застрашавайки и не рядко отнемайки живота на други хора.

С една дума - изроди.

опасни отворени вратиДа Изроди. Не е пресилено особено ако ви се случи на вас. Помислете как бихте ги нарекли Вие. Ами ако се случи на вашият тийнейджър, който си кара скутера - да не дава Господ. Но тогава да наречете виновника изрод ще е най-малкото...

Имах следната ситуация на пътя. Карам със скутер по бул. България и светофара на МОЛ България свети червено. Виждам, че има място между колите и тръгвам с максимум 15-20 км/ч да се придвижа напред. 3 коли преди края на колоната в дясно виждам една "баничарка". Вътре се оказва един от въпросните изроди. Отвори си вратата точно когато го доближих, наведе се демонстративно и се изплю на пътя. После с много бавни и показателни движения си затвори вратата като ме изгледа всякаш се опитвах да му седна на мястото. Ами да - дало му е зор на "човека" точно на светофара. И така и така е спрял поне да се изплюе. Добре, че не му се пикаеше или сереше.

Ако не беше трагично и жалко сигурно щеше да е смешно. Но повярвайте не е смешно.

И не виждам какво Ви пречат моторите или велосипедите, които минават между колоните от коли в задръстване.

Та те дори намалят задръстването.

Защото ако моторист, дори и със скутер спре в колоната ще заеме място за една кола. Но това явно е трудно за осмисляне от повечето участници в движението. Особено онези с джипките - много се ядосват. Донякъде разбирам мисленето им. Те са си купили джипка за стотици хиляди, за да ги забелязват на пътя. И понеже са по-големи и тежки си мислят, че всички трябва да им дават предимство. И изведнъж някакъв си моторист или колоездач - да си позволи да ги подминава като пътен знак.

Е не е честно... Нали!

Затова внимавайте кого задминавате на пътя колеги мотористи.

В някои от цивилизованите страни има специални маркировки указващи безопасното разстояние за избягване на внезапно оторена врата.

маркировка отворени врати

В България може и да има след 1000 години. Може и да няма. Но дори и да има - имайте 1 наум винаги.

И това не е всичко. Да приемем, че сте имали лошия късмет да попаднете на недобросъвестен шофьор.

А какво да кажем за полицаите, които създават подобни предпоставки за ПТП!???!???

Тази скапана държава е скапана защото онези, които пишат зкона не го спазват.

И не говоря само за редовите полицаи, а и за онези със сините и червени буркани на служебните си коли. Нали те пишат законите!? Но май само, за да наказват обикновените хора.

Защо отварям тази тема ли? Защото преди няколко дена един КАТ-аджия щеше да ме събори с мотора, като си отвори вратата точно пред мен. Аз тръгвах от светофар и гледах да се пазя от "бързаците" зад мен. На 50 м от светофара полицая просто си отвори вратата пред мен и тръгна да слиза.

Благодаря на Господ, че в този момент ннямаше кола от лявата ми страна.

Изрода отнесе една псувня по адрес на майка му - в движение. Но се питам - да не дава Господ - ако ме беше съборил какво щеше да стане!? Сигурно ако бях оцелял щяха да ми напишат АКТ, че съм му изкарал ъкъла!!!!!!?????

Ядосвам се като пиша такива статии, и знам, че ефект няма да има. Но и само да ги коментираме на маса пак не е решение.

Предполагам, че и вие се ядосвате, особено ако сте съвестен шофьор и спазвате Закона за движение по пътищата. Затова, докато колите не станат като тези на долните снимки:

пазете се от отворени врати

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ОТВОРЕНИ ВРАТИ!

Пожелавам на всички шофьори БЕЗАВАРИЙНО каране.

И нека сме толеранти на пътя - всички.

Аз карам скутер и МОГА да дам път на кола, камион, автобус или такси!

А вие можете ли да ми дадете път?

 

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

Още по темата

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com