x 

Количката е празна
пазете се от отворени врати

Отворени врати - но за къде!?

Здравейте колеги шофьори.

Нарочно не пиша колеги мотористи защото на пътя никой не застрахoван от злополуки - дори и да си е платил гражданската отговорност.

Едно от най-опасните препятствия на пътя са отворените врати. Особено за мотористите и велосипедистите.

Тези отворени врати не ви подканват към нищо добро и интересно.

 

dooring внимавайте за отворени врати на пътя

Обикновено се отварят в последния момент, точно когато минавате покрай тях. И ако не дай Боже влезете през тези "отворени врати" в повечето случаи те се оказват портал към отвъдното.

пазете се от отворени вратиЗа тези които карат кола и мислят, че са защитени от такива ситуации - Пак помислете!

Ами човекът който се вози до вас на предната седалка - той дали е защитен!? В 90% от катастрофите човекът на предната дясна седалка е пострадал повече от шофьора.

Но не вратите са виновниците за трагедиите по пътищата. Виновни са онези псевдо шофьори, които си мислят, че пътя е техен. Които смятат, че целият свят им е задължен и трябва да се съобразява с тях.

За мен те са просто едни комплексари, които избиват комплексите си на пътя застрашавайки и не рядко отнемайки живота на други хора.

С една дума - изроди.

опасни отворени вратиДа Изроди. Не е пресилено особено ако ви се случи на вас. Помислете как бихте ги нарекли Вие. Ами ако се случи на вашият тийнейджър, който си кара скутера - да не дава Господ. Но тогава да наречете виновника изрод ще е най-малкото...

Имах следната ситуация на пътя. Карам със скутер по бул. България и светофара на МОЛ България свети червено. Виждам, че има място между колите и тръгвам с максимум 15-20 км/ч да се придвижа напред. 3 коли преди края на колоната в дясно виждам една "баничарка". Вътре се оказва един от въпросните изроди. Отвори си вратата точно когато го доближих, наведе се демонстративно и се изплю на пътя. После с много бавни и показателни движения си затвори вратата като ме изгледа всякаш се опитвах да му седна на мястото. Ами да - дало му е зор на "човека" точно на светофара. И така и така е спрял поне да се изплюе. Добре, че не му се пикаеше или сереше.

Ако не беше трагично и жалко сигурно щеше да е смешно. Но повярвайте не е смешно.

И не виждам какво Ви пречат моторите или велосипедите, които минават между колоните от коли в задръстване.

Та те дори намалят задръстването.

Защото ако моторист, дори и със скутер спре в колоната ще заеме място за една кола. Но това явно е трудно за осмисляне от повечето участници в движението. Особено онези с джипките - много се ядосват. Донякъде разбирам мисленето им. Те са си купили джипка за стотици хиляди, за да ги забелязват на пътя. И понеже са по-големи и тежки си мислят, че всички трябва да им дават предимство. И изведнъж някакъв си моторист или колоездач - да си позволи да ги подминава като пътен знак.

Е не е честно... Нали!

Затова внимавайте кого задминавате на пътя колеги мотористи.

В някои от цивилизованите страни има специални маркировки указващи безопасното разстояние за избягване на внезапно оторена врата.

маркировка отворени врати

В България може и да има след 1000 години. Може и да няма. Но дори и да има - имайте 1 наум винаги.

И това не е всичко. Да приемем, че сте имали лошия късмет да попаднете на недобросъвестен шофьор.

А какво да кажем за полицаите, които създават подобни предпоставки за ПТП!???!???

Тази скапана държава е скапана защото онези, които пишат зкона не го спазват.

И не говоря само за редовите полицаи, а и за онези със сините и червени буркани на служебните си коли. Нали те пишат законите!? Но май само, за да наказват обикновените хора.

Защо отварям тази тема ли? Защото преди няколко дена един КАТ-аджия щеше да ме събори с мотора, като си отвори вратата точно пред мен. Аз тръгвах от светофар и гледах да се пазя от "бързаците" зад мен. На 50 м от светофара полицая просто си отвори вратата пред мен и тръгна да слиза.

Благодаря на Господ, че в този момент ннямаше кола от лявата ми страна.

Изрода отнесе една псувня по адрес на майка му - в движение. Но се питам - да не дава Господ - ако ме беше съборил какво щеше да стане!? Сигурно ако бях оцелял щяха да ми напишат АКТ, че съм му изкарал ъкъла!!!!!!?????

Ядосвам се като пиша такива статии, и знам, че ефект няма да има. Но и само да ги коментираме на маса пак не е решение.

Предполагам, че и вие се ядосвате, особено ако сте съвестен шофьор и спазвате Закона за движение по пътищата. Затова, докато колите не станат като тези на долните снимки:

пазете се от отворени врати

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ОТВОРЕНИ ВРАТИ!

Пожелавам на всички шофьори БЕЗАВАРИЙНО каране.

И нека сме толеранти на пътя - всички.

Аз карам скутер и МОГА да дам път на кола, камион, автобус или такси!

А вие можете ли да ми дадете път?

 

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com