x 

Количката е празна

Какво е това сила на волята? Това което ни   заставя да действаме, независимо от страха. Ето ви пример. Аз цял живот съм се учил да пея и обичам да пея. Но всеки път преди да изляза на сцена аз изпитвам силен страх. Веднъж помолих разрешение да изпея преди състезание държавният химн пред 24 000 зрители. Аз прекрасно знаех текста и мелодията и многократно съм го изпълнявал пред по-малка аудитория. Но ръцете ми трпериха така силно, че аз с труд удържах микрофона. Тогава просто затворих очи, дълбоко въздъхнах и излязох на сцената. И ми помогна не моята изпълнителска практика, а силата на волята. Просто много години разглеждах страха, като сигнал за начало на действито. Щом нивото на адреналин се повиши, се заставих да изляза на сцената . Ако не бях тренирал,нямаше да мога изпълня химна пред състезанието. Поради това смятам, че ползата от тренировките e безценна.

Щом вие достигнете прага на страха си, вашето тяло започва да действа независимо от вас. И прави това към което е   привикнало. Това може да е плюс за вас, ако го разглеждате като сигнал за действие. Винаги тренирайте нов приом с мъничко страх. Тогава в критична ситуация вашето тяло ще ви подаде сигнал.

 Храброст

Храбреците – това са тези, които имат много висок праг на страха. Майк Дуан никога не би могъл да кара по-бързо от вас, ако достигаше прага на своя страх при същата скорост, както и вие. Целият секрет на неговите способности се състои в това, че страхът го побеждава на по-висока скорост.Но щом достигне своя праг на страха, той не се опитва да го преодолее защото знае, че следва   предела на възможностите на   техниката. Ние можем и трябва да преодоляваме нашите   страхове.

В този момент, когато страха става много силен и мозъка престава да реагира, трябва да се справите с това, колкото е възможно по-скоро. Желателно преди ситуацията да излезе от контрол. А за това трябва да умеете да се концентрирате .

 КОНЦЕНТРАЦИЯ

Ключ към пълният контрол над мотоциклета се състои в способността напълно да се съсредоточиш по време на каране. Това е толкова важно, както и владението на   навици и приоми   на управление. Цената на мечтателността е толкова висока, че концентрация става условие за оцеляване. Мотоциклетиста може да се сравни с дзен-будистите, те достигат такова ниво на ментална концентрация, както монасите по време на медитация. Страхът и безгрижието са врагове на мотоциклетиста, концентрацията е неговото спасение.

Забелязали ли сте, колко трудно е да беседваш с някой насред тълпата? Когато наоколо шумят много хора , е сложно да се съсредоточиш над собствените си мисли. Точно така на пътя вашето внимание се отвлича от множество неща. Умението да не губиш   концентрация е   жизнено важно за   водача, но малко хора специално отделят внимание на това и го тренират. И така, какво е това концентрация?

Трикратния шампион по карате и професионален мотосъстезател Кен Марена определя концентрацията като "отпуснато внимание". С други думи, вие сте   длъжни да бъдете внимателни, а вашето тяло трябва да бъде отпуснато. Всички ние се изморяваме не само от физическа работа, поради това Марена съветва добре да починем до и след дълъг период на концентрация.

КОАН - Понякога е малко по добре да пътуваш отколкото да пристигаш.

 

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com