x 

Количката е празна

Ролята на родителя е може би най-решаваща в развитието и еволюцията на един млад спортист, тъй като той е този в своето обкръжение, който ще допринесе повече от всеки друг за формирането на неговия характер и личност.

През моите тридесет и осем години участие в спорта като треньор на млади спортисти имах възможността да се срещна с много типове родители и след това да видя развитието на тези деца като спортисти, но и като възрастни, и вярвам, че мога да кажа какво е. какво помага и какво не за развитието на един млад спортист.

  Трябва да осъзнаем, че спортът е училище, в което детето ни ще се научи да „работи“ за постигане на конкретна цел, а в тази цел треньорът и неговите родители са негови най-близки поддръжници и със сигурност поведението им има голям залог за крайния резултат.

Но това, за което мечтаем като краен резултат, е отражението на нашето поведение, независимо дали сме родители или треньори...

Ако нашата цел е да видим детето ни да стане световен шампион или олимпийски шампион, тогава шансовете, които имаме да видим мечтата си сбъдната, са по-малко от едно на хиляда, тъй като извън външните фактори , които трябва да са благоприятни, това е генетично предрешено дали ще успеем или не.шах

Но ако нашата цел е да възпитаме уравновесена и методична личност, тогава детето ни има повече шансове да стане велик спортист. Спортът е най-голямото училище за едно дете, тъй като никой няма да му даде нищо без усилия и търпение, а тези елементи определено са ключът към успешния родител, партньор или професионалист на утрешния ден.

       Най-важната мотивация за участието на детето в спорта е „За радостта и удоволствието от играта“ и това, което детето винаги иска от играта, е приемането и наградата от околните, но най-вече от родителите си.

В проучване, проведено от треньорите Брус Е. Браун и Роб Милър, обхващащо три десетилетия, в което стотици колежани в САЩ бяха попитани кой е най-лошият им спомен от детството като спортист, преобладаващото мнозинство отговори:   „Вкъщи с родителите ми“.

 Същите спортисти бяха попитани какво е това, което техните родители са им казали, което ги кара да се чувстват добре, въпрос, на който огромното мнозинство също отговориха "Наистина обичам да те виждам как играеш - състезаваш се".

 

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com