x 

Количката е празна

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Важни съвети -как да изберем:

Предварително трябва да изясните за какво ще го използвате за 1 или 2 ма човека какво е разстоянието което ще изминавате на ден (по какъв терен стръмни Нанагорнища за малък скутер и тежък водач не се препоръчват) за какъв период ще си възстановите вложението ако е на лизинг месечната лизингова вноска може да се съпостави с разходите за гориво спрямо автомобила. Трябва да помислите и за квартален паркинг или гараж около 20-30лв на месец .

Едно от важните неще е да имате изрядни документи голям и малък талон - не винаги това е така обикновенно лисват документи или собственика на който се води скутера по документи отдавна са му загубени следите. При покупка без регистрация трябва да се има в предвид ,че от Италия може да е бил бракуван което означава ,че документите изглеждат изрядни ,но той не фигорира в регистрите на КАТ и не може да бъде регистриран.
Друга подробност е , че на втора употреба търговците не им е изгодно да внасят 50кубикови защото те има еднакви цени със 125 кубиковите и имат същите транспортни разходи което означава , че за тях не си заслужава да препродават 50кубика.Бъдете сигурни ,че преди продажбата търговците на втора употреба подобряват външният вид на скутера пластмаси седалки ,заварки боядисване.По добре е вместо годината да се гледат километрите но те почти никога не са верни.
Някои двигатели не трябва да се купуват защото имат детски дефекти и няма да излезнат от бокса не забравяите ,че скутерите са високо оборотни и имат по бързо износване при некачествени компонентни.
Преди покупка е хубаво да бъде разглобена вариаторната кутия там можете да видите съединителя ремъка и вариатора ,а зад вариатора трябва да проверите дали има луфтове във коляновият вал ако има такива не го копувайте - трябва да паравите основен ремонт.
Определено повечето екстри в един скутер могат да бъдат отрицателни когато е на повече години все пак той е изложен на външни условия и повечето му електрически връзки и електроники са поставени на изпитание.За водно охлаждане трябва да пипнете тръбите да трябва да загряват. Внимавайте с инжекционите ако са нагласени преди продажбата -ремонта ще ви струва много скъпо .
Определено по старите Японски ,Тайвански или Китайски машини(от качестен завод) имат по дълаг живот и по достъпно обслужване.

След като описах някои положения, при които често се греши, ще се опитам да напиша прост алгоритъм, по който да се ръководи купувача на скутер втора ръка.
1. Определете бюджета си за закупуване на скутер.
2. Изяснете нуждите си – за какво ще използвате скутера – в момента и в близко бъдеще ,километри,пасажери.
3. Проучете с какви параметри трябва да бъде скутера, за да се справи със задачите, обусловени от Вашите нужди. Обърнете внимание на двигателя, документите,акумулатора и други на пръв поглед изглеждащи маловажни.
4. Проучете пазара на скутери втора ръка и направете списък на предлаганите скутери, които отговарят на т.1 Ако списъкът е празен, върнете се на и увеличете бюджета.
5. Потърсете информация в интернет за всеки модел, присъстващ в списъка. Задължително потърсете за възможни проблеми с модела – прегряване,двигателни повреди и т.н. Проучете пазара за повредени скутери – продават ли се неработещи скутери от проучвания модел. Ако се продават много такива, то моделът е проблемен или частите му са недостъпни.
6. Задраскайте в списъка скутерите, за които сте прочели, че проблемите не са рядкост.
7. Ако след задраскването, в списъка не остане нищо, върнете се на т.1 и увеличете бюджета.
8. Ако списъкът не е празен, то Вие можете да намерите добър скутер, съобразен с бюджета Ви и отговарящ ня нуждите Ви. Ако списъкът е прекалено дълъг, свийте бюджета и се върнете на т.1. Или добавете нови възможни задачи и се върнете на т. 3.
9. След като в списъка останат по-малък брой скутери, можете да пристъпите към по-детайлно проучване. Тук вече възможностите са много – можете да разгледате скутерите на живо, да потърсите отзиви , да се посъветвате със специалист и т.н. Ако откриете негативи за някои модели, задраскайте ги и се върнете на т.8.
10. Изборът вече е въпрос на лична преценка – изберете скутера, който най-много
Ви приляга :)
11.Покупката от човек е по надеждна от колкото от търговец или заложна къща.

Разбира се, този алгоритъм не следва да се спазва стриктно, но все пак може да даде насоки за щастливо влюбените купувачи на скутери втора употреба.peugeot django, sonic, veli moto, zhen, sweet dreams

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com