x 

Количката е празна

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

В началото искам да уточня, че няма нищо по-добро от пълен сервиз на ските в реномиран такъв! И това трябва да прави всеки, поне веднъж в сезона. Това, което ще покажа тука, са дребни ремонтчета по базата, които всеки може да си направи в къщи.

Избити кантове, отлепен ламинат, деруги до основа, няма как да се направят без специални инструменти и е най-добре да бъдат извършени от квалифициан "майстор" в сервиз! Освен това тази статия е за хората, които имат желание да се занимават със ските си и не са варвари, които "фърлят" ските след края на сезона или по време на сезона не полагат никакви грижи за тях.

Като за начало ще са ви необходими някой неща за домашна употреба, които можете да си закупите от магазините за ски екипировка или да се опитате да импровизирате.

Ски сервиз София1. Ютия за вакса. Перфектна работа върши и стара обикновенна за гладене с регулиране на температурата. Или такава от пазара за 10-15 лв.

2. "Свещички" за запълване на дупки. Бели и Черни(има и други цветове). Най-добри са тези от P-TEX, но и обикновенни такива вършат работа.

3. Метална цикла.

4. PVC цикла.

5. Шкурка номера 100, 150, 200, 400.

6. Диамантена(часовникарска) пила(продават се в по големите железарии)

7. Гума за заглаждане на кантовете.

8. Корк за втриване на вакса.

9. Менгеменца(те са много полезни, но и много скъпи и аз не ползвам такива)

10. Различни модели вакса.

11. Коресилин. Парцали.

12. Свободно място в къщи, без мокет, килим отдолу.

13. Жена, която няма нищо против цялата тази свинщина;-)

Ще обясня техниката за полагане на топла вакса.

Почиствате базата на ските отдолу с влажен парцал добре след каране. Да няма остатъци от треви, кал и други замърсявания. Ските трябва да са напълно сухи отдолу-за целта почистете и подсушете със кореселин.

Захващате стоперите на ските с ластиче за да не ви пречат и обръщате ските с базата нагоре.

Предварително сте вкл. ютията настроена на подходяща температура. Ако нямате градуси на ютията, правилната температура е постигната тогава, когато ваксата се топи без да пуши.

Допирате ваксата до плочата на ютията и започвате внимателно да накапвате по базата. С течение на времето и опити+грешки ще разберете, какво количество вакса е оптимално да накапете. Разтилате я равномерно да покрие на тънък слой цялата база, без да задържате ютията на едно място, за да не отлепите базата!!!

След като сте разтлали ваксата, оставяте да изтине поне 30 мин.

След което взимате пластмасовата цикла и изцикляте от върха към опашката излишната вакса(тази вакса се изхвърля, не я събирайте за после-не става, минала е термична обработка), докато стане съвсем гладко. След това с корка втривате хубаво със сила да се набие допълнително в порите на базата и да се доизглади. После със сух, най-добре вълнен парцал полирате най добре е да се ползва четка със конски косъм . Тази процедура би трябвало да се прави след всеки 2-3 карания. Това е. После не се чудете, защо моите ски вървят леко и мазно;-) повечко-вакса пази базата от надиране!

При наличието на изкуствен сняг(произведен от лед) ските и бордовете се нараняват по лесно камъните и бурените са оголени и нараняват базата и кантовете

Каква вакса ви необходима при различни температурни разлики жълтата и розовата са най подходящи за Българските курорти.

Ако желаете повече информация може да прочетете форума на БАССЕС от където е предоставен този материал или да ползвате фирменият сервиз на SCOOT на преференциални цени за ски сервиз и борд поддръжка-пълен сервиз само за  24.90лв Експрес-но

Приемаме и изпращаме на Готови ски чрез ЕКОНТ

 {youtube}

.be{/youtube}

Ски сервиз Варна,  Ски сервиз Бургас, Ски сервиз Русе, Ски сервиз Хасково, Ски сервиз Добрич

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

Още по темата

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com