x 

Количката е празна

  Ще ви дадем ценни съветикоито работят. Тук ще намерите как да се справите с проблемите, ако сте начинаещ сноубордист.

Уроците са основни, но изключително важни за техниката на начинаещия, като определяне на водещия крак, както и правилното определяне на разкрача ни върху дъската и градусите под който са завъртени автоматите. Тези правила или уроци са ключови и от тях зависи стабилността и комфорта ни върху сноуборда. Разбира се обучението в сноуборда зависи доста от нагласата, качествата и двигателната култура на различните индивиди, затова едни методи действат много добре при едни ученици и не толкова добре при други. Важното е да се забавляваме и да споделяме хубавите емоции с приятели , което е и основна цел .

Вижте 5-те лесни урока за начинаещи сноубордисти:

  • Водещ крак:За разлика от ските при сноуборд дисциплината имаме водещ крак и това може да се определи сравнително точно още преди да сме докоснали дъската. Карачите се делят на ‘regular’ , каращи с ляв крак напред и ‘goofy’, каращи с десен крак напред. Ако случайно сте карали скейтборд, нямате никакъв проблем и вашият водещ крак е този който е върху скейта,докато другия бута. Друг начин е да се замислите как бихте се пързулнали по заледена локва например , кракът с който се пързулнете напред най-вероятно е вашия водещ крак. Най-популярния метод е да бутнете човека от към гърба без да очаква и да следите с кой крак ще се подпре ,залитайки напред.Отново въпросния крак ще бъде вашия водещ.
  • Определяне на разкрача:Този трик зависи от физическите характеристики на човека. Приблизително той трябва да е широчината на раменете плюс 10-15см. Важно е разкрача да ви позволява да приклекнете достатъчно в коленете за да заемете правилна позиция. Прекалено тесния разкрач прави завъртанията и управлението по трудно. Тази настройка лесно се коригира и всеки би трябвало сам да намери оптималното разстояние между автоматите в зависимост от личните предпочитания и стила на каране към който сме се насочили.
  • Нагласяне на градусите на автоматите:Тук манипулациите са прости. За начинаещите сноубордисти, най-често  нагласяме водещия крак на 15 до 20 градуса, а задния на 0 градуса. Разбира се и тук след овладяване на базовите умения всеки ще има свобода да си играе с градусите до достигане на оптимално положение.
  • Закопчаване на краката за борда:След като сме определили водещия крак, настроили сме всичко необходимо идва ред да се закопчаем за борда чрез автоматите. При стандартни автомати с меки обувки винаги закопчавайте първо водещия крак. Автоматът трябва да се почисти от снега ако има такъв,същото важи и за подметките на обувките по които често полепва снежец. Обувката се поставя в автомата като петата трябва да опре в кората на автомата и винаги се затяга първо големия (задния) страп за да дръпне хубаво крака до край. След това закопчаваме и предния страп като стягаме,така че кракът да е неподвижен в автомата . За начинаещи е добре да го правят седнали за по лесно.
  • Баланс и усетвърху дъската: Първите упражнения след като сме се качили върху сноуборда е скейтинга. Това ще рече че закопчаваме само водещия крак, а със задния се побутваме досущ като на скейтборд. Това упражнение е доста полезно и чрез него усещаме плъзгаемостта на борда по снега и добиваме нужния ни баланс за да се придвижваме по опашките лифтовете и да се возим на влековете.Стремете се при скейтинга борда да е с цялата си площ на снега и го правете плавно и бавно. Побутването с задния крак може да става пред или зад борда.

В сноуборда съществуват различни стилове и техники на каране и всеки трябва да прецени кое най-много му допада. Хубаво е да се изгради правилна техника, но по важно е усещането и чувството за свобода.

Да се съобразява с особеностите на терена и климатичните условия-да упражнява контрол върху сноуборда така ,че при необходимост да сменим посоката или да спрете –задният винаги пази предният ,при изпреварване даваме достатъчно място на този който изпреварваме, можем да го предупредим със знак или глас в тесен участък се изправяме и изнасяме  своевременно  пазим се от патрулки .

БЯло Прикючение в група от  3-4 човека  31.01.23 предварително записване

 

 *1ден 49.90лв     включено оборудване   -   4 учебни часа  (делничен ден)   Предложенията   важат до   31.01.23 предварително записване

2дни   139лв        включено оборудване   -   8 учебни часа  (събота и неделя )бонус PowederBord 

*4дни 199лв         включено оборудване    -  17 учебни часа  от деца за деца(ниво А+B Техника и обучение на влек+безплатна карта за 4тият ден)

7дни 399лв           включено оборудване     -30 учебни часа ( избор на дни и подарък -POWderBord  тематичен дизайн за ваш размер * актуално при предварително записване до 31.12

 1ден  89.90лв (за Родител+ дете включено оборудване -4 учебни часа (делничен ден)(събота или неделя в Група) + материали за бъдещи стъпки и споделени емоции.

1ден  129.90лв            (за 2 ма включено оборудване)   - 4 учебни часа (събота или неделя)

 

*1ден         (нощно Витоша 19:00-22:00часа) включено оборудване за (за 3 ма приятели-149лв)

1 ден сноуборд + кайт ( за 2 ма Напреднали 99лв)  теория и практика 2 часа 

 

 +включена екипировка в часаовете от 8:00 до 12:30 или  от 12:30 до 17:00        0887 582100     BG22BPBI79421200030534 Ивайло Нотев

Цената е без включен транспорт тръгване от Бензиностанция Еко Черни връх 65  8:00 

 

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com