x 

Количката е празна

Противоположност на   страха – това е увереността. Уверенността се гради на знания и убеденост. Знанието се гради на анализ на физически и психически опит. Убеденоста се гради на вяра в това, че   знанията ни са   верни.

Четирикратния шампион от АМА Майк Болдуин предсказа на Уейн Рейн блестяща кариера в Мото ГранПри преди   Уей да замине в Европа, където той спечели три шампионски титли. Когато   попитали Майк, въз основа на какво е построил предсказанието си, той отговорил: "Аз лично никога не се доверявам на своята предна гума, а Уейн се научи да го прави. Той просто кара така все едно,предната гума държи винаги". Такава увереност се основава на на убеденоста. С други думи , Рейни вярва, че предната гума няма да го подведе. А вярата е движещата сила в   вселената.

Най-доброто опеделение на   убеденоста чух от една секретарка. Тя каза че това е "силата на   въображение". Помислете над това и ще разберете,че в това има смисъл. Главното е искрено да вярвате нещо и тогава то става възможно. Именно поради това треньорите използват видеозаписи, видял - значи повярвал, че е   възможно.

Колкото по-силно вярваш, толкова по-силно изменяш реалността. Убедеността в надежната работа на предната гума водит до надежна работа на предната гума. Това не е приказка, аз знаякакво говоря, убедеността ми помогна да спечеля националният шампионат. И обратно, ако постоянно мислите, че колелото ще поднесе в страни, то обезателно ще поднесе. Именно поради това професионалните състезатали са така самоуверени. То не е черта на характера, това е условие за оцеляване.

Вие навярно сте виждали, как двама състезаталя преминават един и същи завой, на еднакви гуми и мотоциклети и на еднаква скорост, но пада само един от тях. Това означава, че той не е така уверен в себе и мотоциклета. Колкото повече убеденост, толкова по-добре, именно поради това понякога мотоциклетизма се сравнява с религия.

 

Никакви проблеми

Лао-Цзин е казал: "Този, който не се бои, винаги е в безопасност". Съществуват много интерпретации на това изказване. За да разберем, как тосе отнася към мотоциклетите, давайте да разгледаме поднасянето на колелата в завой.

Как реагира на занасяне опитният водач? Никак. Той съхранява спокойствие и позволява шасито да изпълни своята   работа, тоест да стабилизира байка.

Неопитния водач възприема занасянето, като нещо,което не трябва да го има, като проблем. Той се плаши, неговото тяло се напряга, мозъкът се претоварва. Той губи връзка с реалността и се съсредоточава на вътрешният си страх. Такова състояние затруднява управлението. В този момент вероятността от падане многократно нараства. Нужно е да се научим да избягваме такова развития на събитията.

За да се научим да не се боим от подасяне, е нужно да караме с поднасяне. Централната улица   не е най-доброто място за отработване на този навик, особенно на тежък турист. За тези цели най-добре подхожда равно поле и лек кросов мотоциклет. А още по-добре е да вземем няколко урока в школа по мотокрос. Там ще узнаете, че в приплъзвзнето на колелата няма нищо страшно, и че не е нужнода се борим с него. И когато това се случи с вас на улицата, вие няма да се изплашите и ще можете да се справите със ситуацията.

СТРАХът

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

Тунинг на скутер

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com