x 

Количката е празна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавяне на BMS (система за управление на батерията)

Сега клетките на акумулаторите са сглобени в по-голям 36V пакет, но все пак трябва да добавя BMS, за да контролира зареждането и разтоварването на опаковката. BMS следи всички паралелни групи в опаковката, за да може безопасно да прекъсне захранването в края на зареждането, да балансира всички клетки идентично и да пази пакета от претоварване.

 

BMS в пакет

без BMS. Но това изисква много внимателно наблюдение на клетките на акумулатора, за да се избегне повреждането им или създаването на опасен сценарий по време на зареждане или разреждане. Това също така изисква закупуване на по-сложно и скъпо зарядно устройство, което може да балансира всички клетки поотделно. Много по-добре е да отидете с BMS, освен ако имате конкретни причини да искате да наблюдавате сами клетките .

 

БМС, който избрах, е 30А максимално постоянно разреждане BMS, което е повече, отколкото ще ми трябва. Хубаво е да си консервативен и, ако е възможно, така че да не го управлявате близо до неговата граница. Моят BMS има и функция за балансиране, която поддържа всичките ми клетки балансирани при всяко зареждане. Не всички BMS правят това, макар че повечето го правят. Бъдете предпазливи от изключително евтините BMS, защото е вероятно да се натъкнете на небалансиращ BMS.