x 

Количката е празна

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 
свещите може да се говори за работата на двигателя като цяло

По външният вид на свещите може да се говори за работата на двигателя като цяло, така и за отделните му компоненти.

Идеалният вариант е да прегледате свещите след дълъг между-градски пробег, тъй като резултатите ще са най-обективни.

ris1 На снимка 1 се вижда свещ, отвъртяна от двигател, който може да се счита за отличена. Полата на централния електрод има светло-кафяв цвят, нагарът и отлаганията са минимални. Пълно отсъствие на следи от масло. На собственика на този двигател може само да му завижда човек, и има защо - нисък разход на гориво и никаква необходимост за доливане на масло между смените.

ris2На снимка номер 2 се вижда свещ от двигател с повишен разход на гориво. Централният електрод е покрит с черен нагар. Причините за това са няколко: богата смес (неправилна регулировка на карбуратора или неизправност на инжектора), замърсен въздушен филтър.

ris3 На снимка номер 3 се вижда точно обратното на предишната снимка - много бедна смес. Цвета на електрода е от светло-сив до бял. Тук има повод за безпокойство. Карането на много бедна смес и при повишени натоварвания може да стане причина за значително прегряване, както на самата свещ, така и на горивната камера, а това е най-прекия път към прегаряне на изпускателните клапани.

ris4Полата на централния електрод на свещта изобразена на снимка номер 4 има характерен червеникав оттенък, цвета може да се сравни с този на керемида. Това почервеняване се дължи на работата на двигателя с гориво, съдържащо прекалено много добавки, в състава на които има метал. Продължителното използване на такова гориво може да доведе до образуване на електропроводими отлагания по изолацията на свещта, през които може да преминава тока вместо да отива до електрода и така свещта ще престане да работи.

ris5Снимка номер 5. Свещта има ярко изразени следи от масло, особено в резбованата част. Двигател с такива свещи след дълъг престой има навика да прекъсва, а след като загрее да се стабилизира. Причината за това е лошото състояние на масло-отражателите. На лице е повишен разход на масло. В първите минути от работата да двигателя до достигане на работна температура газовете от ауспуха имат характерен бяло-син цвят.

ris6Свещта на снимка номер 6 е извадена от не работещ цилиндър. Централният електрод и полата около него са покрити с плътен слой масло смесен с капки не изгоряло гориво и малки частици от разрушенията, които са настъпили в този цилиндър. Причината - разрушение на един от клапаните или счупване на сегмент и попадане на части от него между клапана и леглото му. В дадения случай се усеща значителна загуба на мощност, висок разход на гориво. Изхода е само един - ремонт.SUNSTO

ris7Снимка номер 7 - напълно разрушен централен електрод и керамичната пола около него. Причина за разрушението може да бъде един от следните фактори: продължителна работа на двигателя с детонации, използване на гориво с ниско октаново число, много голямо предварение на запалването, и просто бракувана свещ. Симптомите на работа на двигателя са същите като при горния случай. Единственото нещо за което трябва да се надявате е частиците от централния електрод да са успели да се измъкнат през изходящата система без да се заклещят под изпускателния клапан, иначе ремонта на главата е неизбежен.

ris8Снимка номер 8 е последната в този преглед. Върху електрода има много отлагания, цветът им няма решаваща роля, той само свидетелства за работата на хранителната система. Причината за отлаганията е изгарянето на масло, в следствие износването или слягането на масло-събирателните сегменти. Двигателя има повишен разход на масло, при рязко подаване на газ от ауспуха излиза син дим, миризмата също е характерна.

iridium, sunsto, vonroad, c7hsa, bp6hsa, cr7hsa, dr8hsa, C7 Motorcycle spark, plug NGK DENSO BOSCH, OEM Number provided by Spark Plug manufacturers

 

 

Абонирай се за скутер новни и промоции

Всеки, който деведе приятел като клент може да ползва до 33% отстъпка от всички услуги и още

* indicates required
попълнете име, моля, за да можем да адресериме писмото лично до вас.
Email Format

Powered by MailChimp

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com